{:en}Welcome to the Official Site of Bachelor’s Degree Program of Physics, Faculty of Science and Technology, Universitas Airlangga{:}{:id}Selamat Datang di Situs Resmi Fisika FST UNAIR{:}

{:en}There is a lot of information available on this website regarding Bachelor’s Degree Program of Physics in Universitas Airlangga. Located at UNAIR’s Campus C, Jalan Mulyorejo, Surabaya, UNAIR’s physics major is a place where learning is exciting. With various facilities that are always developed and excellent lecturers, UNAIR’s Bachelor’s Degree Program of Physics is the most desired place to study physics. After going through a long journey since 1982, UNAIR’s Department of Physics continuously tries to improve its quality. Bachelor’s Degree Program of Physics achieved grade B for accreditation from BAN-PT. UNAIR’s physics major is supported by 25 lecturers with 6 different expertise fields in Medical Physics, Material Physics, Theoretical Physics, Photonics, Computational Physics, and Electronics & Instrumentation. Aside from collaborating with many institutions from both inside and outside the country, these lecturers are active in researches, seminars, and also scientific conferences as the organizers as well as participants.

Bachelor’s Program of Physics, Department of Physics, Faculty of Science and Technology Universitas Airlangga has collaborated with many world class universities and research institutions. This matter is crucial in maintaining a well-developed/excellent academic program and research quality. Some of the institutions and universities that have collaborated with UNAIR’s Bachelor’s Degree Program of Physics are:

1. University of Malaya
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Osaka University
  4. City University of London
  5. Aston University, Birmingham, UK.
  6. University of Southampton, UK.
  7. University of Glasgow, Scotland.
  8. Bapeten
  9. LIPI
  10. LAPAN
  11. Batan
  12. Etc.

{:}{:id}Melalui situs ini, Anda dapat mengetahui berbagai hal mengenai Prodi S1 Fisika FST UNAIR. Berlokasi di Kampus C UNAIR, Jalan Mulyorejo, Surabaya menjadi tujuan tempat belajar yang menyenangkan. Dengan berbagai fasilitas yang terus menerus dikembangkan dan kepakaran dosen-dosennya, Fisika FST UNAIR menjadi tujuan belajar Ilmu Fisika yang sangat diminati. Setelah melalui perjalanan waktu yang sangat lama, sejak 1982, kini secara terus menerus berupaya meningkatkan kualitasnya diantaranya dengan meraih akreditasi Program Studi B oleh BAN-PT. Program Studi Fisika tersebut didukung oleh 25 staf pengajar yang tergabung dalam 6 Kelompok Bidang Keahlian (KBK) di Fakultas Sains dan Teknologi (FST) UNAIR: Fisika Medis, Fisika Material, Fisika Teori, Fotonika, Fisika Komputasi, Elektronika dan Instrumentasi. Di samping banyak menjalin kolaborasi dengan institusi baik di dalam maupun luar negeri, keenam KBK tersebut aktif dalam riset dan seminar/konferensi ilmiah baik sebagai penyelenggara maupun peserta.

Kolaborasi

Prodi S1 Fisika FST UNAIR memiliki kolaborasi dengan universitas dan lembaga penelitian tingkat dunia merupakan hal yang sangat penting untuk menjaga program akademik dan kualitas penelitian yang baik, antara lain:

1. University of Malaya
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Osaka University
  4. City University of London
  5. Aston University, Birmingham, UK.
  6. University of Southampton, UK.
  7. University of Glasgow, Scotland.
  8. Bapeten
  9. LIPI