Visi Prodi S1 Fisika

Menjadi program studi sarjana yang inovatif dan terkemuka pada bidang Fisika beserta terapannya untuk mendukung perkembangan keilmuan, industri dan kedokteran di lingkup nasional dan internasional, melalui pendidikan, penelitian dan pelayanan masyarakat berdasarkan moral agama.

Misi Prodi S1 Fisika

1. Menyelenggarakan program pendidikan yang mampu mendorong dan memfasilitasi mahasiswa untuk memiliki kapasitas akademik yang tinggi, profesional, inovatif dan memiliki daya saing global.
  2. Melaksanakan penelitian bertaraf internasional dengan pendekatan integratif bidang fisika berbasis perkembangan ilmu dan teknologi
  3. Mendarmabaktikan keahlian dalam bidang ilmu fisika dan terapannya untuk pemberdayaan masyarakat.
  4. Membangun jejaring kerjasama dengan pemangku kepentingan di tingkat nasional dan internasional dalam bidang pendidikan, penelitian dan pengabdian kepada masyarakat.

Tujuan Prodi S1 Fisika

Produce graduates who are able to:

1. Adapt and solve problems in his field of work by using the physics science and methodology he has learned so that he can compete in the global era.
  2. Able to continue to develop careers by increasing knowledge to a higher level both through formal and informal processes.
  3. Utilizing his mastery of scientific methods in observing, analyzing and understanding natural phenomena, as well as induction-deduction methods to support career journeys.
  4. Following the development of the specific field of expertise he pursues and its interaction with the global dynamics of the development of science and technology, industry, and life in general and has social responsibility as a moral and intellectual force.
  5. Communicate ideas both orally and in writing, both scientific and popular, as well as being able to take appropriate initiatives and being able to lead teams in relevant fields.